Tea and foodpairing @ ITC academy

Vandaag was ik helemaal in mijn element. Ik had mij opgegeven voor een training Tea and Food pairing bij de ITC academy in Zeewolde. Eerder dit jaar ben ik hier al geweest voor een soort toetsing van mijn kennis over thee. En nu was ik terug voor een eerste training. En zeker ook niet de laatste.

Tijdens de training leer je welke stappen je moet zetten om ervoor te zorgen dat je een thee hebt die het beste past bij gerechten. Maar ook bij bijvoorbeeld je tapasplankje, je kaasplankje en chocola. Je leert waar je rekening mee moet houden. Hoe je invloed kunt uitoefenen op de smaak van de thee. Welke stoffen er in thee zitten waar je rekening mee moet houden. Kortom, teveel om op te noemen.

Vervolgens mocht ik zelf aan de slag. Zo werd mij gevraagd wat voor thee ik bij onze eigen lunch zou serveren. Hebben we een tea pairing gedaan met verschillende theesoorten en chocola. En heb ik zelf een Tea pairing gedaan met Friese kruidkoek. Daarbij rekening houdend met alles wat ik eerder die dag geleerd had.

Omdat er voldoende tijd was mocht ik ook nog extra leerpunten aandragen. Verder fijne gesprekken gehad en ervaringen uitgewisseld. Maar vooral héél veel tips en trucs gekregen en inspiratie opgedaan!

En wat een mooie thee hebben ze! Zoveel thee die ik nog niet eerder geproefd heb. Je zintuigen maken overuren. Smaak, geur, mondgevoel. Je vliegt binnen enkele minuten van Japan naar Nepal.

Kortom, een geweldig voorproefje van wat nog komen gaat. Want ik weet nu al dat ik het niet hier bij wil laten. Er valt nog zoveel te leren en te ontdekken. Dit smaakt gewoon naar meer.

En ik kan niet wachten om al mijn ervaringen hier te delen. Wordt vervolgd…..

Plaats een reactie